Zomer in Liberec

Gedurende de zomer zullen natuur- en cultuurliefhebbers in Liberec en omgeving zich niet vervelen. Liberec beschikt over enkele prachtige gebouwen uit de Middeleeuwen en eind 19e eeuw. Daarnaast begint direct buiten Liberec een ongerept natuurgebied van enorme omvang. Ook ligt Liberec vrijwel aan de voet van het populaire Reuzengebergte. Op deze pagina een overzicht van bezienswaardigheden en bijzonderheden in en rond Liberec gedurende de zomer.

Dierentuin Zoo Liberec


Dierentuin Zoo Liberec Liberec heeft de oudste dierentuin van Tsjechië! De dierentuin is ongeveer 13 hectaren groot en dat betekent dat het geschikt is voor een leuk wandeling (2 km wandelroute), zowel in de zomer als in de winter.

In de dierentuin wonen meer dan 170 diersoorten, dat betekent dat er meer dan 1000 dieren te bewonderen zijn, waarvan 500 dieren beschermde soorten zijn door de EEP (Europese conservatieprogramma’s).

De dierentuin heeft ook verschillende voederprogramma's waarin de dieren leuke kunstjes laten zien.

Website: http://www.zooliberec.cz/en/

Centrum Babylon


Centrum Babylon Liberec Centrum Babylon is een oude fabriek geheel omgebouwd en gerenoveerd als hotel en entertainment park.

Binnen vindt u onder andere restaurants, bars, winkeltjes, een discotheek, het Lunapark (indoor pretparkje voor de kleintjes), een IQ park (train je brain, voor jong en oud) en natuurlijk het populaire Aqua Park met tropisch zwembad.

Verder beschikt Cetrum Babylon ook nog over een wellnesscenter.

Website: http://www.centrumbabylon.cz/en/babylon/

Botanische tuin


Botanische tuin Liberec Vlak bij het centrum van Liberec is de oudste botanische tuin van Tsjechië te vinden. Deze botanische tuin bestaat voor de helft uit glazen gebouwen en is dus voor de helft overdekt.

De gebouwen zijn met elkaar verbonden en elk verbeeldt een ander landschap. Het is net alsof je de hele wereld binnen een anderhalf uur doorloopt.

Tegenover de botanische tuin is de dierentuin.

Website: http://www.botaniliberec.cz/angl-index.php

Museum Liberec


Museum Liberec Museum Liberec is een van de grotere musea in Tsjechië. De grootste is in Praag. Naast een bijzondere collectie en interessante exposities is ook het gebouw zelf een bezienswaardigheid.

Het museum is gebouwd onder Romaanse architectuur en stond er al voor de eerste wereldoorlog. De exposities van natuur en archeologie zijn permanent te bewonderen. Daarnaast heeft het museum om de drie maanden een wisselende expositie/tentoonstelling met verschillende en uiteenlopende thema's.

Website: http://www.muzeumlb.cz/?seten (Engels)

Jested


Jested Liberec Jested is de hoogste berg van Liberec! Perfect om een dag in de natuur door te brengen. De top kun je te voet, met de auto of met een kabelbaan bereiken. Eenmaal hier aangekomen kunt u in het restaurant van Jested een specialiteit van de Tsjechische keuken uitproberen en genieten van het adembenemende uitzicht!

Op Jested is het mogelijk om mountainbikes te huren. Hiervoor zijn speciale parcours op de berg aanwezig. Ook beschikt Jested over een speciale mountainbikelift.

Website: http://www.skijested.cz/leto/sportovni-vyziti/pujcovna-horskych-kol