Winter in Liberec

Gedurende de winter zullen natuur- en cultuurliefhebbers in Liberec en omgeving zich niet vervelen. Liberec beschikt over enkele prachtige gebouwen uit de Middeleeuwen en eind 19e eeuw. Daarnaast begint direct buiten Liberec een ongerept natuurgebied van enorme omvang. Ook ligt Liberec vrijwel aan de voet van het populaire Reuzengebergte. Op deze pagina een overzicht van bezienswaardigheden en bijzonderheden in en rond Liberec gedurende de winter.

Skiën op Jested


Jested skien Liberec Jested, de hoogste berg van Liberec, ligt op ruim 10 minuten rijden met de auto van het vakantiehuis Liberec!

Jested is 1012 m hoog en heeft 12,5 km aan skipistes. Het is een veilig skigebied vooral voor jonge kinderen. Ouders kunnen meeskiën of onder aan de piste hun kinderen opvangen. Op Jested worden skicursussen aangeboden op verschillende niveaus, voor kinderen en volwassenen. Voor de mensen die iets meer uitdaging zoeken kan er op Jested relatief veilig off-piste geskied worden.

Jested is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met eigen auto, er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Jested biedt ook avondskiën aan, wat een magische belevenis is! Daarnaast beschikt Jested over een snowpark voor de waaghalzen onder ons, een speciale slee-afdaling voor de kleintjes en diverse horecagelegenheden.

Website: http://www.skijested.cz/novinky-ski-areal-jested.html

Ski centrum Bedřichov


Ski centrum Bedřichov Bedřichov met een hoogte van ±800m ligt ongeveer 20 minuten rijden van het vakantiehuis.

Dit is een ideaal skigebied voor families met jonge kinderen. In dit gebied zijn diverse mogelijkheden voor downhill en cross-country skiën. Er zijn 8 skiliften met in het totaal 6km skipistes, daarnaast is er ook nog een lang lauf route van meer dan 70km lengte. Kortom dit gebied is leuk voor beginners en gevorderden. Ook avondskiën is hier mogelijk.

Bedřichov beschikt uiteraard ook over ski verhuur en is er mogelijkheid tot het volgen van skicursussen. Ook zijn er diverse horecagelegenheden beschikbaar en zijn er twee ruime parkeerterreinen onderaan de pistes.

Website: http://www.skijizerky.cz/en/winter/tanvaldsky-spicak-severak-bedrichov.htm

Skigebied Čertova hora in Harrachov


Skien Harrachov De Duivelsberg (Čertova hora) met een hoogte van 1020m ligt op 45min. rijden met de auto van het vakantiehuis Liberec. Het skigebied Harrachov behoord tot de mooiste en bekende in Tsjechië. De Duivelsberg heeft verschillende mooie skipistes van 8,6 km lang, van zwart tot eenvoudige beginnerspistes. Haar belangrijkste rode pad, behoord tot de mooiste, betrouwbare en best verzorgde pistes in het land. Harrachov staat tevens bekend om z'n ski-schans, waar onder andere de World Cup wedstrijden schansspringen worden georganiseerd.

Naast skiën, kun je in Harrachov snowboarden en uitstekend langlaufen op routes van 110 km lang.

Ski centrum Javorník


Skien Javornik Javorník met een hoogte van 650m, ligt op 20min. rijden met de auto van het vakantiehuis Liberec. Het is een klein, maar modern ski center voor beginners en families met kinderen.

U vind hier naast een ski lift, de touwlift voor kinderen, een ski piste van 900m lang. Daarnaast beschik Javornik ook overe een speciale snowboard baan, bobsleebaan van 1100m lang (zomer en winter), speeltuin, ski school en ski/snowboard verhuur.

Op de top, midden in de bos, bevind zich een restaurant 'Reuze vat' met een uitkijk toren. Parkeren is gratis.


Dierentuin Zoo Liberec


Dierentuin Zoo Liberec Liberec heeft de oudste dierentuin van Tsjechië! De dierentuin is ongeveer 13 hectaren groot en dat betekent dat het geschikt is voor een leuke wandeling (2 km wandelroute), zowel in de zomer als in de winter.

In de dierentuin wonen meer dan 170 diersoorten, dat betekent dat er meer dan 1000 dieren te bewonderen zijn! Waarvan 500 dieren beschermde soorten zijn door de EEP (Europese conservatieprogramma’s).

De dierentuin heeft ook verschillende voederprogramma's waarin de dieren leuke kunstjes laten zien.

Website: http://www.zooliberec.cz/en/

Centrum Babylon


Centrum Babylon Liberec Centrum Babylon is een oude fabriek geheel omgebouwd en gerenoveerd als hotel en entertainment park.

Binnen vindt u onder andere restaurants, bars, winkeltjes, een discotheek, het Lunapark (indoor pretparkje voor de kleintjes), een IQ park (train je brain, voor jong en oud) en natuurlijk het populaire Aqua Park met tropisch zwembad.

Verder beschikt Cetrum Babylon ook nog over een wellnesscenter.

Website: http://www.centrumbabylon.cz/en/babylon/